OD ZNOVA

OD ZNOVA

Anotace: ... I z oblohy se padá! Když malá hvězda dopadá, rozpočíná se nová porada. A žádná záhada se nekoná v tom činu, jen odložte strach a nebojte se stínů! ...

Nevinní chlapci hráli druhou ligu
a vinní se jim smáli bez zábran.
Úplatní klovali do živého jak hejno vran,
i přesto nezůstal jsem sám, díky Vám.
Jak rakovina nemoc duše vládne světu,
kolik však viny hlasů v sobě ukrývá?
Vždyť život nese smrt a já zemřela zaživa.

Rok svatých, které lidé určují a volí,
Pavel diplomat a spousta dalších rolí.
To raděj fotbal s Vámi budu hrát
a prach obalí mi nohy, bránu vyzobat.
Když skláním svojí hlavu, vždy se mi chce spát.

Jako kdyby zvali mě k večeři pozůstalých,
a profesor, dívka zesměšněni stáli,
protože byli stálí a uvěřili a doufali.
Kdyby však kus sena či řinkot zbraní
měl rozhodovat o tom, v čem mi brání,
já vyberu si sama a volba bude zrání.

Rozpoznání má křídla dravých ptáků,
ukrývá mnohé, oštěpy, obrazy i mapu,
ale já jako vždy jen jednou nohou šlapu.

Máš pro mě prsten? Možná zásnubní,
na který čekám přes tři tisíce dní.
Sám rozhodni a následky i v sobě nes.
Pozor, můj drahý, barva byla lest.

Lézt přes ploty a sbírat plody práce druhých
a v duchu počítat vše i počet pruhů duhy.
Jsme sloužící a svobodu, jež nesem, popírá v nás sluhy.
Pouze Kristus platil všechny dluhy!
Autor Inge, 10.02.2013
Přečteno 449x
Tipy 3
Poslední tipující: Joe Vai, Blanche Lebalegie, Ricarda Haner Lowery
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi dobře napsané, vystihuje to atmosféru naší doby.

10.02.2013 18:27:51 | Blanche Lebalegie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí