Jitřní vánek

Jitřní vánek

Anotace: Kdo ruší můj klidný spánek? To nic, to jen jitřní vánek.

Kdo ruší můj klidný spánek?
To nic, to jen jitřní vánek.
Pomalu probouzí se z časů sloty,
brání se a křičí do němoty.

Ve spleti těl a oudů sivých,
nalézá srdce dobrotivých.
Aby snad dříve bylo dosti,
promění v prach nepravosti.

Jak úsvit zlatá záře zní,
když prolétá nad Zemí.
A sevře vůkol, jako v tmách,
zástupy slepých na marách.

Ač nezván, rozprostřen jest kol,
připraven odvát ten bol.
Jen srdce ryzí mohou vstát,
apotřebnou sílu dát.

V síle vod a hurikánů,
s pomocí všech oceánů.
Jen záblesk slabé naděje,
a hle, nic se neděje.

Noc skrývá své osamění,
za chvíli už v den se změní.
Úsvit lidstva nastane,
když jitřní vánek zavane.
Autor Trash75, 13.02.2013
Přečteno 715x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

aaach ja pozbyvam slov...milui tento styl psaní.

10.04.2019 01:14:05 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Děkuji :-)

10.04.2019 12:58:47 | Trash75

:-)

10.04.2019 13:01:02 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí