Bludný dobrodruh

Bludný dobrodruh

Anotace: ...

*

*

*

Jsi bludný dobrodruh

přesto každé ráno

vstaneš

a posbíráš

všechny naše rozházené vzdechy

poházené v peřinách

a úhledně je složíš

na okraj postele

 

sedáš si

do pofidérních lživých pravd

ve stínu světla v temnotách

ni noha neuteče

ni ruka nezastaví čas

vnoříš

prokreslené vize

do každého z nás

 

jako do šuplíku

a škrtneš sirkou

vprostřed mrazivých příbojů

přízně

jež osvětluje

strategicky prázdná místa

tam dole v ulici

hned za rohem na náměstí

 

v malém krámku

se zbožím už dávno prošlým

a ze sevřených rudých pěstí

pustíš na zem

malý drobek

jen se sehni

pro ten malý kousek štěstí

 

jsi bludný dobrodruh

přesto každé ráno

vstáváš vprostřed cesty.

*

*

*

 
Autor zaba.zuzla, 25.02.2013
Přečteno 509x
Tipy 11
Poslední tipující: Radhuza, Psavec, Miriska, Květka Š., Joe Vai, Träumer94, poeta
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vydařená :)

29.03.2013 13:58:34 | Radhuza

proklesené..prosím překlad :))

a posbíráš všechny naše rozházené vzdechy
poházené v peřinách
a úhledně je složíš
na okraj postele - tohle je krásný..

25.02.2013 23:37:18 | poeta

To byl překlep:-))) "prokreslené" samozřejmě. Díky :-)

26.02.2013 09:41:02 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí