Boj s větrnými mlýny

Boj s větrnými mlýny

Anotace: Jak bojovat či nebojovat s větrnými mlýny

Sbírka: Himmlhergot...život

Naše boje s větrnými mlýny,
do srdce vrazily ostré klíny.
Vítr fouká dál a dál,
každý málem bitvu vzdal.

Den za dnem musíme bitvy vyhrávat,
nejraději bílým praporkem mávat.
Někdy síly náhle docházejí,
jindy nám naději za úplatu vracejí.

Větrné mlýny čekají na prohru,
zatím se nedaří, musíme hrát podivnou hru.
V ulitě sekundového štěstí,
občas dostaneme od naivity pěstí.

Boj s hrdostí, časem a pošetilostí,
oddělit dobro od zla, kolik v lidech zlosti.
Hledáme grál ve svých snech,
lopotíme se s nudou ve svých dnech.

Zázrak života málokdy vidí,
po vzrušení neustále slídí.
Snažíme se vstát a jít,
místo cílů raději sednout a pít.

Porazit větrné mlýny větrů závislostí,
které se dostávají do morků kostí.
Hřích naši doby - bát se žít,
bát se plnit si přání, za svým snem jít...
Autor Rezka Štrochová, 31.03.2013
Přečteno 831x
Tipy 1
Poslední tipující: Marketah
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo. Bojovníků je stále míň. Kdo nebojuje, nepozná pravé štěstí.

08.04.2013 17:44:38 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí