Perspektiva lásky

Perspektiva lásky

Anotace: Člověk zažije hodně lásek, a má pořád málo.

Sbírka: Sofisma smyslů V.

Pro všechno na světě

v každém atomu zvlášť

Chci najít místo

k životu zalíbení

Nesedět nehnutě

necítit zášť

Jít najisto

věčného zaslíbení

 

Nejsem nadbytečné Adamovo žebro

Nejsem Adam bez žebra

Jsem milosrdné dobro

Jsem láska

ta nežebrá

 

Jsem tuhle i tam

s hladovým i s přecpaným

zdravým i nemohoucím

pravým i nepravým

se neprodávám

Jsem kladná i záporná

Přilnu ke všemu

Ďáblovi odporná

Nemám žádnou trému

 

Nesu život i smrt

Rychlá jak chrt

Opojná jak dobré víno

Otravná jak kocovina

Kdo mě zná tak řekne přímo

volovina

 

Pro všechno na světě

Nesedět nehnutě

v každém atomu zvlášť

necítit zášť

k životu zalíbení

věčného zaslíbení

Chci najít místo

Jít najisto

 

Autor VEDz RVAHEs, 14.04.2013
Přečteno 590x
Tipy 2
Poslední tipující: jyardak, Bakchus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí