Zima v létě

Zima v létě

Anotace: Není srpen, tak proč sněží

Milé léto

     ty smíšku veselých dětí

Slunce rozpálené

     tetelí vzduch

Na teploměru

     nevnímám křídel rozpětí

Za oknem umlklo

     bzučení much

 

Nekouří se z komína

Kouř k nebi nestoupá

Je to divná krajina

     ani chytrá

     ani hloupá

Kde to jsem

     snad ne ve středověku

Vrány slétají se

     na bílou zem

     tam i sem

Ulétly včely

     ne z úlu – člověku

     v té zimě parného léta

     je mi do breku

 

Smích

     jak bystřina jarní

     kutálí se po stráni

Nebuď líný

     jen se nahni

     ať uslyšíš to volání

Opuštěných stavení

Šatů svatebních

Skřekot vran

Hlas skřivánka

Ze všech stran

     jako hádka

 

To je pocit

     zmarnělé šance

To je díky

     bez kvitance

To je snaha

     nevzdávat se

To je přece zima v létě

     a to vše

     na tomto světě

Jako zasněžené koniklece

Jako šance pro milence

Jako útulek prázdných dlaní

Je to neslyšící volání

 

Hluchých zvonů zdráhání

 

Autor VEDz RVAHEs, 21.05.2013
Přečteno 449x
Tipy 7
Poslední tipující: Firren, zdenka, Psavec, střelkyně1, 6thSun, Inna M.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milé léto, koukej už pořádně zatopit.

26.05.2013 12:16:45 | Psavec

Snad jeden z nejsmutnějších faktů je
že když to u duše hřeje
tělo klidně může zmrznout
tomu je dobré se vyhnout

27.05.2013 16:00:12 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí