-Do prachu zadupou-

-Do prachu zadupou-

Anotace: Kratší báseň psaná během pochmurné nálady při procházce Prahou :)



-Do prachu zadupou-

 

Sloupy kamenné, monumenty ze zlata,

k triumfu lidstva opilého vlastní nechutností.

Vítězství mizerné, tučná však výplata –

davu otroků proplaceno vlastní zvrhlostí.

 

Vyžilá rasa kálící na hroby vlastních hrdinů.

Zvířecí běsnění, stádo pudy na jatka táhlé.

Vyžilá rasa vymírajíc skrze vlastní dělohu.

Zatracený druh spěchajíc k zániku.

 

Tato země nám toho více už nedá!

Zemřít lepší než žít s tou potupou.

Vždyť smysl nic nemá a blázen kdo ho hledá!

A vlastní marnivostí květy lásky se do prachu zadupou.

 

 

 

Autor Slechtic, 10.07.2013
Přečteno 746x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, bogen, Gabriela Green, Decaturka, Dominik Plesr, Anjesis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak šlechticky krásně psané:)

07.11.2017 23:35:18 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Dík:)

27.11.2017 00:53:54 | Slechtic

tohle je hodně povedené dílko

10.07.2013 12:23:36 | Anjesis

Dekuji mnohokrát.

10.07.2013 12:25:32 | Slechtic

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí