Sám

Sám

Anotace: o samotě...

Spánek má příchuť dehtu
bez ženy beze snù
tak jako horník v šachtě
cokoliv dìlám dřu
každý nádech je hořký
a každé sousto klam
už nevím, že tì znám
a jinou nehledám

Jak vypadlej zub
jak toulavej pes
jak zavřenej krám
jsem sám

Cizí pes, cizího pána
cízí pozdrav, cizí štěk
pro mě to není rána
necítím žal ani vztek
autíčka dělají brm, brm
a mašinka dělá š
jen ticho v tónech strun
jen úsměv bez citu

jak vyhaslej krb
jak zakletej les
jak v temnotě trám
jsem sám
jsem sám

Jak zatčenej lump
jak prokletej bìs
jak prohnilej prám
jsem sám
jsem sám


Jak sólový hlas
jak před smrtí vzdech
jak v u bezvěrcù chrám
jsem sám
Autor Equus przewalski, 12.07.2013
Přečteno 555x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Isquieasuus, Proxima, maliska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsi mistr metafory.

22.09.2022 16:02:47 | mkinka

moc JAK na mě. Ale po úsměv bez citu celkem pěkné

13.07.2013 15:17:56 | xoxoxo

páči sa mi

12.07.2013 20:46:00 | maliska

výstižná přirovnání

12.07.2013 20:43:22 | muchomůrka bílá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí