Mouchy

Mouchy

Anotace: Před náletem much, na svém rameni, zavírám oči, až dravými ústy, to pálivé známení, s rozkoší mi vypalí.

 

Bzučení much

vysoké tóny do extrému

 otupí můj sluch

po tichu toužím

po tichu sténu

 

Jako těžké mraky

mouchy všude se vyrojí

jsou mi společníky

v prázdném bytě,v mém pokoji

 

Proč u mě?

proč mi kradou čistý vzduch?

nemám lepkavé prsty

nejsem jejich druh

 

Před náletem much

na svém rameni

zavírám oči

až dravými ústy

to pálivé znamení

s rozkoší mi vypálí

 

Chtěl jsem mít křídla

ale mouchy nehledal

prý jsem bledý jako křída

teď chodit po zemi, abych se bál

 

(Hanuš Šparlinek, 2004/13)

Autor Hanuš, 13.10.2013
Přečteno 416x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí