Láska všechno snáší

Láska všechno snáší

Anotace: Fakt stačí málo, aby byl člověk šťastný.

Láska všechno snáší

nevyhýbá se bolestem

ale pohlazení má radši

 

Však křivda bývá častým hostem

našich dušiček

Jak vykradený důlek

skleněných kuliček

Jak urousané šaty

po delším pochodu

Rozpraskané paty

po cestě do schodů

 

Je stále slabší a slabší

 

Láska všechno snáší

pravdu i lež

podraz a výsměch

jakoukoliv životní přítěž

Je nad vším

a všechno přenáší

Veškeré kvaltování a spěch

lehce poráží

 

Je stále slabší a slabší

 

Láska všechno snáší

odolává všem nárazům

nepodlehne počasí

ani větrům ani mrazům

lásku nic nezkazí

 

Žije z horkých doteků

ne doteků kamení

Láska je tu od věků

a chce stále krmení

 

Je stále slabší a slabší

až úplně nejslabší

Vyzáblá, zmrzlá a hladová

odsouzena na smrt ve mně leží

tu bolest snáší každý stěží

nepomohou slova medová

 

Je konec

když v tom jedna

budoucí stařenka

sklonila se ke mně

Je to - moje Mařenka

Tak já nejsem vzduch

 

Dotknul se mě Bůh

Autor VEDz RVAHEs, 21.10.2013
Přečteno 469x
Tipy 3
Poslední tipující: Firren, Piví, Jozef Bojanovský
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Někdy si člověk zpětně uvědomí, že byl vlastně nejvíc šťastný ve chvílích, kdy si myslel, že je nešťastný.

21.10.2013 20:03:32 | Piví

To je pěkně řečeno.

22.10.2013 11:20:03 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí