Na stromě

Na stromě

Anotace: jen tak

Kdybych byla lístek stromový

vypučela bych z jara

byla bych zelenkavý a svěží

ve větru bych svým tancem

laškovala se sluncem.

V létě bych stála na stráži

a hmyzu poskytla bezpečí

občas i jelenovi a jeho paroží

 i medvědovi můj strom stačí.

Však já nejsem jen lístek chabý

jsem strom silný a mnoholetý.

A stejně jako stromy i já

jsem se smířila s tím,

že do něj kopou,řežou,sekají.

A když mu náhodou suchá větévka

či zbytek ranní rosy upadne

ještě se vztekají.

Přitom on jen chtěl být milován

a pro svou velikost a krásu obdivován

za obejmutí s radostí a láskou

svou energii naplní tě.

Zatím jen překáží ve výhledu či cestě...

Autor ladytania, 27.10.2013
Přečteno 478x
Tipy 4
Poslední tipující: zdenka, enigman, terezkys
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě nepřekáží...sedím na konári a je mi dobre...

29.10.2013 11:07:49 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí