Předchůdce vteřin

Předchůdce vteřin

Anotace: Věčný cyklus o životě jak plyne a reinkarnuje se do krásy nad vzpomínkou blízkých zemřelých,...

V rozhodující vteřině písní věčnosti
Křepelčí beduín baroka
Objevil vykoupení viny
Sestry bolestivého

„Nezatrať mír svých umírání“
Volalo jej to zpátky
Jako krása výhružek vrhaná
Do stínu opakování
Navždy smrtelného

I tam jsme mrtví
Ve jsoucnu vykoupeném
Tichým ohněm vzpomínání


Tam dvojmo i vícero lesků
Předstupňů vzájemných zrcadel
Drásajících pach ticha
Jak nesmrtelné slzy
Prámů soukolí slzné
Řeky lásky ženy
Před vidinou porodů
Po nejširším vymření
Prvního lidstva

Úpěnlivá tryzna řek při ozvěnách vteřin:

„Jako neznámé zapomnění vln moře budoucností
Jako starý příběh zátočin zemské minulosti dun
Jako skálopevná přítomnost kvantového nebe
Jako bílý otisk obrazu v dítěti tvého potomka
Jako vzpomínka krásné hrůzy duhovky zasvěcení
Jako síla trýznivé rozkoše spásných vitaminů zoufalství“

A prach hudby světel volající z lodice Bouře:
„ó naděje, má víro
Lásko, Oceáne, Můj Osude.“
Autor Happyyz, 14.12.2013
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí