PRAVDA O PRAVDĚ

PRAVDA O PRAVDĚ

Anotace: Rozjímání o Popelce

V době klamů lží
závisti nenávisti
najít mít pravdu
nejsme si jisti

Pravda vítězí
pravda ví
pravda
pr

Pravda je
jako tažní ptáci
co stále létají
nikdy se nevrací

Kde je pravda
Někde je - asi v dáli
ani jsme ji nehledali
neb hledání už vzdali

Pravda v mysli se ztrácí
což vědí zvláště chytráci
Pravda není pro chudé
koluje co z ní zbude

Chcete pravdu
o pravdě
opravdu znát
ZA PRAVDU
SE MUSÍ BOJOVAT

Za pravdu se brát
pravdy se dopátrat
byť v konfliktu mocí
sám či s cizí pomocí

Otázka zní. Co a kde je pravda! Každý si myslí,že právě on má (svou) pravdu.

Úvaha je snad nekonečná.
Autor RU 82, 17.01.2014
Přečteno 560x
Tipy 3
Poslední tipující: enigman, Jana B., Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ti co hlásali o boji za pravdu často nechali ty co za ni bojovali zemřít místo sebe...

21.01.2014 15:30:31 | enigman

zajímavá hříčka a dle mne správný závěr:-)

17.01.2014 21:32:03 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí