Meditace

Meditace

Anotace: akutní asomnia byla matkou i Múzou, byl jsem tu noc samá ženská... (:-D

 

Noc jak saze, úsvit o sobě neví a měsíc nevidět...

Stejně v úvozu ticha do mělkého údolí lesa ani na krok

jen černý talár c-dur s perforací molů,

střídá Polárku a Jižní kříž ve vedení těch, co bloudí

přísvitem projasňujícím cesty odevšud kamkoli....

 

Jsem osamělý rón, procházející mezi strážemi,

budím spící, v černém plášti splývám s tmou

a dívám se na oblohu se všema očima sledujícíma hvězdy,

s publikem ticha, dívajícím se do každého stínu, za každý kmen

zda právě za ním to tajemství veliké viděti není

.

Vy poustevníci vesmíru starší, než pohledy k vám

co vše jste uviděli, co všecko tajíte hluboko v sobě

vy cestovatelé nehnutí, co osudy předvídáte

někdy  spravedlivé - vždycky  zasloužené

a nikdy dost bílé a zlaté těm, co je nesou...?

 

Učenci všech nekonečen, věčností, tajemství...

kolikeré národy jste viděli vznikat a zanikat?

Jiskřičky v tušovém nekonečnu, mnoho-li věků za sebou

a kolik před sebou máte, než nám zazpíváte

hlasem všech zvonů vesmíru poslední zvonění?

 

 

 

Autor aravara, 10.02.2014
Přečteno 405x
Tipy 8
Poslední tipující: Jana B., enigman, jitoush, Inna M., CoT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

právě jsem uviděl zlaté prasátko...vánoce vánoce přicházejí...

11.02.2014 18:10:08 | enigman

Také já viděl vepřové: nejdříve na pivě a na talíři, to šlo!... pak dvě čuňátka, tedy čuňu a čuňáka, kterak přihlížejících dětí nedbajíce - bok po boku - žlutě psali do sněhu bílého ureální duet (:-D

12.02.2014 10:39:02 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí