Nad propastí

Nad propastí

Anotace: O chvílích, kdy přijdete k jedné z mnoha propastí na Vaší cestě a najednou si nejste tak úplně jisti, jestli ji zvládnete překonat...

Do míst, kam ani vítr nefučí,
tam odletěl ti plášť,
prach dere se ti směle do očí
a na mysl cpe zášť
a vytěsňuje vzpomínky na dny,
kdy smál jsi se jako cvok,
kdy na dosah měls všechny ty sny,
přes propast to byl jen skok.
Teď stojíš tu ve větru a sám,
zcuchanou hlavu v dlaních,
hledíš nesměle vstříc hlubinám,
co propast na dně tají.
Už nezdá se ti vhodné skákat,
je to dost daleko, že ano...
Chce se ti křičet, smát se, plakat,
jít zpátky? Nechat to na ráno?
Chce se ti ustoupit pár kroků,
rozběhnout, odrazit, a pak
roztáhnout křídla, co tolik roků
nosil sis na zádech jen tak.
Co když však za tu dlouhou dobu,
kdys stydlivě je schovával,
ve všem tom každodenním shonu
jim kdosi pírka ulámal?
Když po sté zdrcen na kolena klekáš,
máš chutě rozletět se k cíli,
však v chvíli, kdy to nejmíň čekáš,
roztáhneš jenom pahýly.
Autor Estelle, 29.06.2014
Přečteno 378x
Tipy 3
Poslední tipující: Aiury, Jort, Julien
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super. Profesionální práce. Karel.fcp

17.07.2014 16:34:17 | Karel.fcp

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí