Non sibi sed Patriae

Non sibi sed Patriae

Anotace: Ne sobě,ale vlasti

Ne sobě,
ale vlasti,
mám dávat život
a jeho slasti.

Ne vlasti,
ale Tobě,
budu dávat,
v téhle době.

Kdyby snad jindy,
kdyby ne tady
možná neotočil bych se
k Tobě zády
má drahá Vlasti.

Proč to dělat
a proč se snažit
hora Říp
bude se
v pekle smažit.

Proč to dělat?
Snad z lásky k ní?
Vždyť pohleď na můj lid.
Stádo tupých,
co na krátkou vzdálenost nevidí
tak tupých,
že za sebe se nestydí.
Autor lukassnajdr, 22.09.2014
Přečteno 690x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí