Rudý, modrý a žlutý

Rudý, modrý a žlutý

Anotace: Báseň vypráví o 3 typech lidí (válečníků) před dvorem

Válečník s rudým praporem
objevil se před dvorem.
Začal se radovat a smát se,
chtěl přes dvůr hnát se
a vše si přivlastnit.

Válečník s modrým praporem
stál chvilku před dvorem.
Začal se bát a strachovat se,
vždyť války jsou jen v dálce
a nechce na ni narazit.

Válečník se žlutým praporem
tak jako ti dva stojí před dvorem.
Kouká na cestu jedinou,
shledává ji marnivou
a tak se otočil a šel.
Autor mtek, 26.10.2014
Přečteno 377x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí