ČAS

ČAS

Anotace: zastavte se na čas...

Co říci o čase?

Začínám otázkou,

Už zase.

 

Mluvit o době,

to,

dá se ozdobně,

taky,

dobře a klidně,

můžeš,

 když jsi na dně,

nebo,

nasedáš na koně.

 

ČAS, rošťák relativní, nechce být objektivní.

PRO TU RELATIVITU

PRO PROMĚNOU VLASTNOST,

DĚLAJÍCÍ VĚCI MAGICKÝMI.

Z OBYČEJNÉHO,

 ZVLÁŠTNOST,

OBOHACENÍ PRVKY TRAGIKOMICKÝMI.

 

ČASEM DÁ SE POPSAT MNOHO STRÁNEK,

O ČASE DÁ SE NAPSAT MNOHO STRÁNEK.

ALE JÁ HO TOLIK NEMÁM,

TAK TU JEN PÁR SLOV PONECHÁM

 

 

ČAS,

pádící rychlostí nervových spojů,

ovládá i tempo horského ledovce.

ČAS,

sleduje příběhy životních bojů,

mizící kariéru nejednoho sportovce.

 

ČAS, proměnná konstanta prostupující prostorem.

ČAS, pro duše zatracené spásným pastorem.

ČAS, pro srdce raněné jediným doktorem.

PROSLULÝ VE SPOLEČENSTVÍCH DAM,

PRO STÁRNUTÍ NAZÝVÁN NETVOREM.

 

ČAS,

prokázal sílu VŠENÍČÍCÍ DEVASTACE,

drama,

jehož je pyšným autorem

ČAS,

erozi a jiným silám přírodní likvidace,

vysvětluje princip jejich práce,

stal se KANTOREM

 

ČAS, prolévající vším, masou i otvorem

ČAS, propojující i kámen s živým tvorem

ČAS, pro vlády lidí pochopení proktorem

PROFOUK BY RÁD NIČIVÝM HURIKÁNEM Z P….E

LIDSTVO S JEJICH NESMYSLNÝM ŘÁDEM PLEVELE

JEMUŽ ŘÍKAJÍ FUNGUJÍCÍ PRÁVNÍ SYSTÉM

 

POTOM

 

bude veta,

přijde,

jednou,

konec světa

 

PŘITOM

 

času mine,

hodně,

plynně, 

ale jinak neubude.

 

JE JEN JEDEN CO TO ŘÍDÍ,

ČLOVĚK SE PO NĚM PÍDÍ.

NAKONEC NĚCO I VYSLÍDÍ.

ZJIŠTĚNÍ HO ČEKÁ NEPŘÍJEMNÉ,

NAŠEL POUZE JEN TEN SVŮJ,

JEHO VYMĚŘENÝ

CO SE ZTRATIL,

NAŠEL HO, PŘITOM VEZL HNŮJ,

JE JÍM PROVĚŘENÝ


NEZTRÁTEJTE,

SVŮJ ČAS PŘI HLEDÁNÍ JEHO TIKOTU.

PŘIJDE DOBA A TO NA SMRT V TRIKOTU.


NAŠE JÍZDA

BLÍŽÍ SE KE SVÉMU ZÁVĚRU 

ČAS NA SMRT,

VYMAHATELE TOHO TEMNÉHO ÚVĚRU


Autor Gombis, 28.01.2015
Přečteno 488x
Tipy 3
Poslední tipující: Jort, zelená víla, knihomolka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tik tak... je úžasný na něm, že měří všem stejně, tedy na hodinách a hodinkách... jinak jsme svého času pány každý zvlášť...

28.01.2015 12:51:45 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí