Temný pán Já

Temný pán Já

Anotace: V každém z nás ďábel se s andělem sváří a v některých si rovni jsou ... však někteří, popravdě nebuďme lháři, trpí tou niterní bitvou.

Mnoho mám zájmů a mnoho umím však jedno umění nade vše

kterou duši chci tu snadno zlomím, že její čas právě nadešel

 

Jsem ten kdo koná soud, obžaloba, soudce i kat

jsem ten kdo nemá stud vzít ti to poslední, co jsi zač

 

Jsem tím koho se bojíš

temným pánem ze země středu

jsem tím ke komu se modlíš,

tím kdo čeká tě v temnotě vpředu

 

Budu tam čekat v stínu svém

a pomoc nabídnu vřele

jestli jsi soudným člověkem

daleko utečeš ode mě

 

Mé služby ti splní každé přání,

však má cena je vyšší

bude tě to stát mnohé přemáhání,

mi nedat svou vlastní duši

 

Jsem Ďáblem v pravém slova smyslu, jsem pánem bolesti, pánem muk

tak hlídej svá ústa ostražitě a neslibuj bez rozmyslu jak malý kluk

 

Jsem Ďáblem, zde na zemi tím kdo hlídá tu Peklo

věděl už slavný Alighieri, že se tu s nebem střetlo

 

Nebudu se tvářit, že přišel jsem z nebe

když zeptáš se mě na mou tvář

a budu ti říkat jak potrestám tebe

když v mé přítomnosti budeš lhář

 

Jsem andělem však andělem padlým

zůstalo ve mně kus toho anděla

dávám každému jak sám uvážím

když vidím jak trápí se z Tróje Helena

 

Tam, kde pomoc nenabízím, tam kde hned konám

tam se bát nemusíš, tvou duši nevolám

 

Stále je ve mně kus toho anděla, co chtěl by pomáhat

však když zlo v tobě uvidím ... dej pozor, když začnu se usmívat

 

Peklo tu je ... přímo na zemi a s nebem se nesváří, že jen jeden je vede

tím jedním jsem já, Ďáblem co pravdu dí a andělem, co spokojeně přede

Autor Vyvrženec, 04.02.2015
Přečteno 572x
Tipy 1
Poslední tipující: Lioness
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ke konci to trochu ztratilo "šťávu" a mám jeden návrh, snad se nebudeš zlobit :
však má cena je vyšší
bude tě to stát mnohé přemáhání,
mi nedat svou vlastní duši
Bych nahradila
Přenechat (pak) svou vlastní duši

Jako čekej je ovšem velmi povedená:)

05.02.2015 23:38:44 | Lioness

Jsem si vědom, že tato báseň poněkud ztrácí čtivost a je tak napsaná záměrně. Pokud se mi to skutečně povedlo, pak spíše mění proud myšlenek, kterými se ubírá. Není o mé osobě ... alespoň ne jen o mojí osobě ale o lidech, kteří mají rozpolcenou osobnost jistým velmi zvláštním způsobem.
Tato báseň odhaluje část mého vlastního charakteru, na který, a nebudu lhát, jsem hrdý a zároveň mi není zcela po chuti.
Co se týče toho verše, který jste zmínila, tak si nejsem zcela jistý, jestli pasuje do myšlenky a pocitu, jaký má sloka navodit.
V první řadě je to báseň o Vás ... tedy Temný pán Já nenaznačuje, že poukazuji na svou osobu, ale že čtenář promlouvá sám k sobě.
Velmi ovšem děkuji. Jsem vděčný za jakoukoli kritiku a budu velmi rád, budete-li v ní pokračovat.

06.02.2015 19:14:14 | Vyvrženec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí