Kořeny

Kořeny

Anotace: Zapustit či nezapustit ?

Vnady života a člověčí chtíče
řežou kořeny
                         zahazuji klíče
Mým domovem je svět
Nechci na ničem lpět

Zaprášen od cesty
                        s očima dokořán
vnímám tak zespodu
jak lidé pospolu
vcházejí do různých Bran
a Já se Branám vyhývám

Svobodný jsem být chtěl
a přitom jsem jim záviděl

 

Vchází vážní obtěžkáni
plni velkého očekávání
Pak chvíli nic
                 a to mi brání
                 v rozpoznání
že mají kořeny
                 a nejsou připoutáni

Chtěl jsem tím jen říct
že vychází někdo jiný
bez bázně, hany a viny
Nějak lehčí
a to jim svědčí

Kolik takových Bran jsem minul
         světu zaprodán
         ke špíně jsem přilnul
Však Já to nevzdávám

Skočím rovnou do té vody
nespoléhám na náhody
Držím pevně kliku
           jedné Brány
Tak jak prcek se drží mámy
Unáší mě proud
           vždyť já můžu utonout
           nebo plout
……….
Zapouštím kořeny
do nové Své rodiny

Autor VEDz RVAHEs, 08.02.2015
Přečteno 455x
Tipy 13
Poslední tipující: zdenka, MARKO, Frr, Pamína, Jort, jitoush, adaj, knihomolka, srozumeni, Bufik, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak jak prcek se drží mámy...úsměv.z.

10.02.2015 11:11:34 | zdenka

mně se to moc líbí...úsměv.z.

11.02.2015 22:14:29 | zdenka

Ano, také jsem se culil, když jsem to psal.

11.02.2015 01:48:51 | VEDz RVAHEs

To je na dřeň...Do Tvé nové rodiny bych Ti poslala takové obyčejné přání - stabilitu a láskyplnost. To Ti dá křídla a kořeny taky. Zlom vaz!

09.02.2015 11:10:30 | Pamína

Děkuji za hezké přání. Toto bylo jen takové ranní zamyšlení ... zpětná vazba. A kdo ví, třeba pochlubení ... ale hlavně důkaz toho, že to jde.

09.02.2015 20:41:32 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí