Mír a válka

Mír a válka

Anotace: Den, který je šerem oděný, odznáček na nebi, který má své vlastní velení....

Den, který je šerem oděný,
odznáček na nebi,
který má své vlastní velení.
Přiblížil se k zemi.

Vojna viděla v tom znamení,
A krev vřela.
Prosím nevyhlašujme válečná tažení,
až nyní se zem do chvěla

Vojna a mír,
nic z toho k sobě nejde.
Krev nevidíme před dým.
Mír se válce směje.

Mír provokuje válku směvem.
Válka vybuchuje
a oponuje hněvem.

Z míru válka sice vzejde,
Ale jak dosáhnout míru?
Když Mohamed k hoře nejde,
hora nejde k němu.

Válka rodí války další,
z války zaostalost se klube.
Diplomaté přistupují s falší,
začínají slibovat jak krásně bude.

Ve světě, kde válka vládne už několik let,
nikdo neví proč se válčí,
už nikdo nezná tehdejší hněv.
Jen z tradice se stále mlátí.
Autor Luxkas, 31.03.2015
Přečteno 526x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí