Hej Králi

Hej Králi

Anotace: Jak jsi hloupý, ikdyž moudrý zdáš se být

Hej králi...

jak hloupý jsi.

Jsi bledý a směšný.

 

Hlupákem je ten,

kdo myslí si, že neprohloupí,

a ze svých chyb

nic nepochopí.

 

Máš trůn,žezlo, korunu,

pokladnice plné zlatých hloupostí,

které na věčnosti,

k ničemu ti budou.

 

Do stejných řek

vstupuješ dvakrát,

ale stejné nejsou,

jen stejné rány tě v nich čekají.

 

Chceš dobývat ty světy

co za řekou tě čekají,

myslíš, že bohatství a sláva

do náruče tvé spěchají.

 

Jak hloupý jsi byl

a stále jsi,

krvavé rány v řece obdržíš.

Stejně zas zkusíš ji,

s bolestí se vrátíš,

co ještě neztratil jsi

ztratíš...

 

Jak hloupý jsi.

ale zůstanu ti apoň já,

tvé srdce,

co hlupákovi dobrou radu dá.

 

 

Autor greenus, 20.05.2015
Přečteno 358x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí