Rozcestí drah

Rozcestí drah

Anotace: Na stezce se skrývá objev...



Viděl jsem půlnočního slammera bez trikotu s rozhorleným výrazem v očích a bezkrevné publikum v dechberoucím záchvěvu prsou,

stíny zmražené pozorností toku a kopuli v padajícím soumračném světle noci,

před zmizením toho, který soustavně chrání a manipuluje naše kroky myšlenek,


zavřel jsem se do světnice, jež nebyla márnicí,

vyvstal až po tom co hudba probudila tok řeči

a zvuk kolonizoval pamět kosmickou turbulencí,


Z otevřených knih jsem sledoval jasnovidné,

pronikal průrvou jejich hlubin a matně se chytal neskonalého dna,

po kterém vykvétalo četné zákvětí idejí.



Viděl jsem požár v blázinci o sedmé ranní v mumifikovaných odrazích letargie,

všichni cirkusoví nadšenci se měnili ve slammery a svěřenci unikali ze svých kójí,

v celách pro těžké případy se mísil napalm a zápach spáleného kúžního týlce,


omrazky škvařících buněk s hasísích přístrojů a spálené kamerové systémy,

vražedkyně na prsou vyryty znaky posledního soudu a tarotového vzbouřence,

který utekl z rámu své karty a pronikal do pater z nichž schodiště tkalo čtenáře,


od toho dne mi říkali uhořeliště zázraků a já uvěřil v podstatu všeho mrtvého,

když myslím já, vyznám se v křižovatce metafyzické stonožky našich stoupání,

nebo se nepřístojně stavím opakované negaci, již se snažím dosáhnout,


abych odštěpil první články pozůstatků tvých nevidomých mas,

brunátných svojí povahou v odlesku matného slova boje,

slova odřezaného s zalátaného svým nahým protějškem.



Viděl jsem sedm mrtvých ras na pahorku vyhynulých dialektů,

příští generace o hladu a vodě, intoxikované dalším zjevením,

galaxie spoutané monstrem tkajícím ukolébavku na lidský osud,


perleťové dno paměti zničené morálními soudy a mocí,

odkaz za poslední pečeť dýmající smyslnosti dějin,

mocnosti hnané jen příkazy shora a shůra bez smyslu,


všechno odvrácené od pravé skutečnosti od krve naší bohyně,

jíž se podvollí každá ekvivalence protikladné zkušenosti lidské opice,

za kterou viděl jen nebohý vidoucí potomek těchto zklamání.



Autor Happyyz, 20.06.2015
Přečteno 430x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí