Západ slunce

Západ slunce

Anotace: Často jen ten, kdo jest smutným, dokáže spatřit v samozřejmnosti zázrak.


Pláče děva u cesty
knoflíky sbírajíc,
od své vesty.
kde se vzala?

Vlasy oplzlé
výraz apokalypsy v tváři.
Plačky hledí v dál
na obzor co plápolal.

Rudý tér skor noc vábí
co netrpělivě na sklonku,  
vzhlíží svůj vytoužený čas.
Děva oněmnělá z večerních krás.

Nevzlykajíc více
pro člověčí bol.
Svědkem zázraku
s chutí slanou - stala se.
Úžasle pozorujíc
posledního paprsku vzdor.



Často jen ten,
kdo jest smutným.
Dokáže spatřit
v samozřejmnosti zázrak.


zapad

Autor jyrkaa, 05.07.2015
Přečteno 376x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

se závěrem díla nesouhlasím
zázrak může spatřit každý
kdo se umí dívat

i slzy někdy můžou pomoct zrak vyčistit ...

05.07.2015 11:21:08 | Romana Šamanka Ladyloba

Dle IMHO se drtivá většina lidí dnešní společnosti umí dívat na "zázraky" až, když je k tomu doženou okolnosti.
Hold vyjímkám!

05.07.2015 11:30:03 | jyrkaa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí