Naděje a sny

Naděje a sny

Anotace: naděje a sny, jsou mnohdy to poslední....

Naděje a sny

 

Naděje a sny leží mezi srdcem a duší.

Kde přesně je to místo, to nikdo nevytuší.

Třeba je to v krku a třeba je to v zadku.

Nikdo nedozví se, to jež má básník na pár řádku.

 

Temně i v bílém zdají se sny.

Teskně i radostně nám ubíhají dny.

Rychle i pomalu běží nám vteřiny.

Těla nám stárnou a ozývají se hodiny.

 

Kdesi tam v hlubinách všech naších těl,

leží to místo kde sny ožívat směj.

Tam naděje roste a zlé vše ubíjí.

Tam trestají se vinní a ospravedlňují nevinní.

 

Tam kdesi v zahradách prince „Jazyka“

Je právě to místo, jež mnohým dnes uniká.

Sny možná tvoříme jen naší duší,

Potřebujeme však srdce, jež prostřelit jde kuší.

 

A princ „Jazyk“ řekl by vše jednou správně,

Kdyby poroučet mohl by srdci i hlavě.

Řekl by pojď dušičko a srdíčko z těla.

Nechť vstoupí sny a naděje ať nastane změna.

 

Lidé pak takoví, postižením tím trpící,

jsou malíři, herci a básnící píšící.

Jsou to lidé jež promění se v děti

Jsou to děti jimž neschází již snění.

Autor Desktop_men, 06.02.2016
Přečteno 575x
Tipy 2
Poslední tipující: boneslash
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí