Polomrtvé sny

Polomrtvé sny

Anotace: Nevím, kde se tady vzaly a co dnes říct mi chtějí, sny. Nezdravou barvu mají, bílé prsty natahují, jako smrt. Teď poznám vraky potopených lodí, kde v hlubinách mé já se zrodí

 

Nevím, kde se tady vzaly

a co dnes říct mi chtějí

sny

 

Nezdravou barvu mají

bílé prsty natahují

jako smrt

 

Malý náznak života

jejich zbraně nejsou maketa

na nohy vstát, pomůžu jim hned

ale bolest v sobě mají

jako sůl a natržený ret

 

Nevím, kde se tady vzaly

proč tnou do mě ostrý dráp

hrubým hlasem na mě křičí

tak měj nás trochu rád

 

Ta kalně tíživá věc

do mé duše klesá níž

to já stavěl svoji velkou klec

jako ranhojič to dobře víš

ty to dávno víš

 

 Teď poznám

 vraky potopených lodí

kde v hlubinách mé já se zrodí

a najdu svůj protijed

na sny co pálí jako natržený ret

na sny polomrtvé, co o berlích

 vstát chtějí hned

na mé kóma co končí, tady a teď

 

 

(Hanuš Šparlinek, 22.2.2016)

Autor Hanuš, 23.02.2016
Přečteno 342x
Tipy 6
Poslední tipující: Kett, Frr, boneslash
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné jméno, příjemné veršování.

23.02.2016 21:58:21 | Lilien

děkuji moc za přečtení

23.02.2016 22:02:53 | Hanuš

Kóma nekončí, báseň jsi dopsal úspěšně a z kómatu se probíráš, zkrátka je to sen :-)

23.02.2016 21:55:14 | boneslash

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí