Hlas Času

Hlas Času

Anotace: Jen malá poezie, jež nedávno vyskočila z mého hodinového srdce

Tik tak.

Minuty běží,

Tik, tak.

Hodiny vlečou se stěží.

Tik, tak.

Mrknutí oka

se dny se v týdny mění.

Tik, tak.

Než se naděješ,

nebude už ani snění.

 

Tik, tak.

Hodiny tikají,

nikdy se nezastavují

Tik, tak.

a svou neúnavností odkazují

na jméno, jež na nekonečné věčnosti lpí

-čas, to on vše mění.

Tik, tak.

budoucnost v přítomnost,

která nemá trvání.

Tik, tak.

Přítomnost v minulost,

pro níž slzy se roní.

 

Tik, tak.

Čas pomohl zrodit každé dítko,

poté ho vyrůst nechal.

Tik, tak.

Pomohl zasadit každé lásky semínko,

následně ho vyklíčit nechal.

Tik, tak

Vytvořil věci,

radost lidem přinášející,

Tik, tak.

I věci,

Žal do srdce vnášející.

 

Tik, tak.

Však vše co stvořil,

zas zničí brzy.

Tik, tak.

Z živých zbudou

jen kamenné slzy,

Tik, tak

z lesů pustiny

a z budov prach.

Tik, tak.

Čas je nádherný umělec,

i krutý vrah.

 

Tik, tak.

Nech si jím pomáhat,

ale nenech se zotročit.

Tik, tak.

Avšak není možnost jiná,

až řekne, že musíš jít.

 

Tik, tak.

Staré se rozpadá,

časy se mění

a na ruinách zapomnění

nové vykvete v krásu.

Tik, tak,

to je hlas času.

 

 

Autor Daniel Hook, 26.04.2016
Přečteno 347x
Tipy 1
Poslední tipující: Papagena
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z živých zbudou
jen kamenné slzy ... pěkné :)

04.05.2016 11:20:58 | Papagena

Ahoj, básnička je fajn, ale to "tik tak" bych nechala třeba jen na začátku, možná ještě na konci. Opakování za každým veršem v celé básni je nadbytečné, ke konci už celekm otravné. Ještě možná trochu zvětšit písmo, aby se text lépe četl :)

04.05.2016 11:19:28 | Papagena

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí