Dospělý svět

Dospělý svět

Anotace: Báseň o tom, že je někdy těžké být dospělým

Sbírka: Nevšední status

Slunce už našlo svůj stín
tak hurá všichni do peřin
těžko na smutek najít rým
moderní je teď říkat splín

Uléháš ke spánku opět sám
kolik už bylo těchto večerů a kolik rán
jsi sám sebou, svůj pán
ale zrovna teď bys chtěl být objímán

Venku slyšíš dívčí smích
je to smích dětí nebo dospělých
možná páchají teď hřích
vypili vodku anebo líh

Jak dlouho žít chceš život svůj
jeden vlastní a jeden tvůj
už navštívil jsi dračí sluj
a teď odvážíš si hnůj

Slunce opět našlo radost vstát
a tys pocítil, že zas máš rád
chtěl bys být dítě a jen si hrát
být všech kamarádů kamarád

Dospělý svět je příliš dospělý
a ty jsi kluk více než nesmělý
jen ten kdo se umí rvát je vyspělý
a má ze všeho víc…
Autor osztravak30, 05.05.2016
Přečteno 653x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí