Dionýssos

Dionýssos

Anotace: Ať rozpadnou se mýty těchto světů, strach stáda a iluze internetu, když falešné morálky máš už dost, řešením je žít jako On, náš dávný Dionýssos

 

Ať rozpadnou se mýty těchto světů

strach stáda a iluze internetu

když falešné morálky máš už dost

řešením je žít jako On

náš dávný Dionýssos

 

Podívej, já jsem jeho příkladem

se mnou poznáš exploze sil

 otevírám je každý den

každý den, tak zahoď a spal

svůj černobílý sen

 

Díky Mainadám

tě vzdálím chmurným náladám

s nimi, láska a sex jsou tak svěží

pak na svých ramenou

ucítíš lehkost bytí bezmeznou

chceš naplno žít a to tě těší

(chceš naplno žít a lidé se děsí)

 

Lepší je být pirát s duší básníka

než slaboch s myslí tragika

Ať opilá je naše loď

Pro kouzlo rozbouřených vod

 

Tohle všechno budeš mít tak rád

delfín, panter a já

jsme tvůj domov a ty náš kamarád

 

Chceme zpívat, tančit

do neznáma růst jako vinná réva

Chceme zpívat, tančit

i něco víc divokou nocí do rána

Chceme zpívat, tančit

Tak vítej  kámo, tady mezi náma

 

(Hanuš Šparlinek, 24.2.2016)

Autor Hanuš, 29.05.2016
Přečteno 352x
Tipy 2
Poslední tipující: lipo
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bohové jsou šįlení ....fajn napsané

30.05.2016 14:46:14 | xoxoxo

děkuji moc, jsem rád, že se líbila.

21.06.2016 20:15:04 | Hanuš

..teda osobně si myslim, že Dionýssos byl pěknej "hajzlík", dělat z pirátů delfíny neni příliš vychované..ovšem, když má někdo taťku na "vrcholné božské pozici"tak se to dá asi pochopit.. :-)

30.05.2016 14:21:59 | lipo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí