Zrození Luny

Zrození Luny

Anotace: Pravdivý příběh podle lživých událostí...

Sbírka: Homo homini lupus

Nad uhelnou siláží
V jedenáctém a půltém podlaží
Pregnantní rozbřesk industriálního pupku dal život Slunci
Slunci, tomu okoralému oku kyklopa

Vyklubalo se náhle
Coby největší ze všech; zatuchlé vejce vyprahlé
A pukavcům kralovalo cukrem a bičem
Rozptýleno zvyky a lidmi v sirné kádi

Ukradeno bylo Slunce jednoho jařmového jitra
Ach, jak zaplesala všechna játra
I bulvy a oční bělma notoričně zkormoutělých savců
Mouční červi je rozebrali na prach

Pod siláží uhelného skladu
Bez vody a o hladu
Dalo postižené stmívání život patvaru Slunce
Tak vznikla Luna, milé děti
Autor Ravena Lupus, 22.06.2016
Přečteno 487x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí