Zlaté tele

Zlaté tele

Anotace: Každý ať chce nebo nechce řeší svou minulost. Žije z ni i s ní. Jak zní když sní.

Minulost

byla tu před chvílí

a včil

jsem dál o jednu míli

Minulost mě minula

Jsem bezvýznamná nula

 

Ne ne přátelé

já si vezu sebou zlaté tele

a to se

rádo pase

na lukách jetele

čtyřlístků

 

Bere si do pysků

má slova o štěstí

když užíval jsem si všech neřestí

 

Už je tu zas

včil a teď

minulost mě dohání

a vždy mě mine

Rozlévá svůj jas

to zlaté tele

a na mé cestě přímé

tváří se vždy vesele

 

Šmakuje mu

štěstí mých dnešních dnů

když vstoupil sem do svých snů

a mohu rozdávat

aniž bych bral

Není třeba návrat

stačí jít dál

 

Nikdo není bezvýznamná nula

Přítomností nemineme věci minulé

Jen bereme z nich věci zbylé

Záleží tedy na tom

co to tele vykálí

to potkáváme v dáli

a je to jen naše smůla

 

Za bleskem letí hrom

Za mou minulostí zní dutý zvon

 

Kdo klaněl se teleti

nepatří do smetí

To tele může sloužit

aby každý pochopil

jak marné je toužit

a pořád měnit svůj cíl

 

Autor VEDz RVAHEs, 28.08.2016
Přečteno 358x
Tipy 10
Poslední tipující: Fany, Nikita44, jitoush, Malá mořská víla, jitka.svobodova, Amonasr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji, je to jen takový můj osobní postoj k své vlastní "originální" minulosti.

01.09.2016 00:10:06 | VEDz RVAHEs

..minulost je naší součástí, plynule přechází v přítomnost, naše podvědomí pracuje na základě zážitků z minulosti, aby naše vědomí mohlo žít právě teď:-))

29.08.2016 21:03:12 | Nikita44

Ano a jo a navíc naše nevědomí má kolosální rozsah ... příště

01.09.2016 00:06:57 | VEDz RVAHEs

:-))

01.09.2016 08:42:12 | Nikita44

velice pěkné a moudré verše

28.08.2016 16:41:20 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí