Všem hrdinům

Všem hrdinům

Anotace: závěrečná báseň z mé sbírky Stíny a naděje

Všem hrdinům
dob minulých
a současných
i budoucích
bezejmenným
i těm, jež nelze jmenovat
volajícím na poušti
mlčící většina
za všech časů a hrůz
šla leckdy kolem nich
a zpívala si písničku
já nic, já muzikant
ať žije konformita
chci přežít, carpe diem, Ave Caesar
všem novinářům, spisovatelům
a bojovníkům cti
všem velkým ženám
s mečem pravdy v ruce
všem pravým mužům,
rytířům bez bázně a hany,
již dokázali říkat svoje NE
a dokázali zemřít
všem statečným v táborech
a karavanách smrti
od Sibiře až po Ohňovou zemi
všem obětem démonů
v uniformách i bílých pláštích
řeky na Jávě ucpané mrtvolami
plač, Argentino
Ťien an-men -
křik milionů mrtvých
od počátku světa
proráží nebesa
Bůh mlčí
kdo mlčí, souhlasí? -
Autor Dolma, 12.09.2016
Přečteno 350x
Tipy 2
Poslední tipující: Fany, Sofia Filein
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím :-).

13.09.2016 05:45:56 | Fany

tak...hlboké a silné...

12.09.2016 18:08:42 | Sofia Filein

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí