Som báseň napísaná životom

Som báseň napísaná životom

Anotace: ...

Ani jednu báseň
už znovu neprežijem
 
sú cintorínom
zbytočných dní
s preceňovanými ľuďmi
hodnými náhrobkov
v podobe chytľavých
nadpisov
 
každé slovo
je výdych
ktorý už nezopakujem
aj keď mám dosť
kyslíka
na ďalšie sklamania
a verše
 
sú to šediny
mladíka
bez stareckých škvrn
a palice do lesa
 
skúsenosti do pekla
s chladivými plameňmi
bez originality
akou disponuje
život
 
samota
 
 
čeľuste riadkov
s ostrými písmenami
ako chrup žraloka
sa zahryzávajú čitateľovi
do ľahostajnosti
a po dočítaní 
ostávajú všetky tie slová
len zle vyrobenou protézou
bez najmenšej pozornosti
 
kedysi znamenali všetko
a ešte o trochu viac
 
o štipku soli v očiach
topiacich sa v myšlienkach
páliacich ako rošt
pod za živa pečeným
úlovkom
 
a hlava je pec
na vysokom krku
s úmyslom vynoriť sa
nad všetko
o čom sa dá ešte písať
 
pretože ľudia radi čítajú
o utrpení iných
v dostatočnej vzdialenosti
od možnej pomsty
atentátnika
 
ale aj im tiká čas
ako batoh
pohodený na hlavnej stanici
života
kde sa už neprestupuje
ale postavy tečú
z ľudskej podoby
ako kondenzovaná para
z vystrašených úst
v blízkosti sklenenej výplne
okuliarov psychopata
a steká do topánok času
ktorý bez úmyslu zastaviť
aj v cieli
uháňa bez etáp
napriek podrážkam
nasiaknutým krvou
a oľutovaním
 
napriek možnosti ostať
nesmrteľnými
spolu so svetom
Autor Nervaque, 18.09.2016
Přečteno 427x
Tipy 8
Poslední tipující: Philogyny1, hanele m., Frr, kudlankaW
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Připomněla mi jednu příhodu, chtěla jsem si objednat knihu básní, ptala jsem se na dostupnost a nakladatel mi řekl, paní, vždyť to nikdo nečte...

18.09.2016 21:53:24 | Philogyny1

možná. Ale někdy i slova dovedou dovést k tomu pravému životu ... čtení bych úplně nezavrhovala:)

18.09.2016 19:36:33 | Ragnell

..aspoň čtení vrásek...

18.09.2016 20:16:38 | Frr

jj, pár lekcí už jsem zvládla ... třeba tu ... Dobrý den vypadá jinak ...:)*

18.09.2016 20:47:20 | Ragnell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí