Vidím

Vidím

Vidím slnko, svetlo, deň,
vidím hmlu, tmu, noci tieň,
mraky, hviezdy, zrod i rast,
vznik, zánik, let nad priepasť,
vidím zášť, hnev, závisť, pýchu,
vraždy, vojny, plače vdychu,
obeť, svätosť, lásku, krásu
v pravidelnom rytme času.
Vidím....

Nevidím zvuk, vôňu jari,
vánok, čo ma šteklí v tvári,
nevidím hlas, svetlo duše,
čas, čo okolo mňa kluše,
cit ľúbosti, jej volanie,
slzy srdca, smútkov lkanie,
nevidím niť čo zmar spriada,
smrť, keď sa mi do tela vkráda.
Nevidím....

Viem, že som.
Zo zeme žijem.
Z chleba jem a vodu pijem,
pracujem, spím, plodím, rodím,
sám v sebe do kruhu chodím
a chod života otáčam.
Deň čo deň vo svoje dni kráčam.

Večer verím, že v deň vstanem,
žiť, pracovať neprestanem,
a keď mi srieň postriebri skráň,
podá mi Ktosi dobrú dlaň.
Verím, že v poslednú dobu
si ktosi kľakne k môjmu hrobu.
A...

Verím, dúfam, že MOC dáka
čaká na mňa.
Čaká.
Čaká.
Autor annav, 07.11.2016
Přečteno 653x
Tipy 4
Poslední tipující: Megan, December
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paráda. st.

07.11.2016 11:33:15 | Megan

ďakujem

07.11.2016 13:16:55 | annav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí