Jednou bude ticho

Jednou bude ticho

Anotace: Nic netrvá věčně.

Jednou bude ticho.
Všechna hudba přestane hrát.
Jednou budou hřbitovy
slavnostními sály.
Jednou nebe ztratí barvu,
slunce bude tmavé.
Jednou svícen jediný bude
temno protínat.

Děti, běžte na hřiště si hrát,
dokud budou hřiště stát.
Běžte zkoumat lesy, dokud
nezačaly plát.
Pijte čistou vodu, dokud
víte, jak má chutnat.

Jednou láska bude zachována
pouze v knižním podání.
Knihy užívány na prdel
si vytírání.
Jednou se naše země bude zase
od základů otřásat.
Lidé budou stát zas v řadě.
Na smrt čekat budou.
Jednou budou řeky rudé a
železem zapáchat.
Zlodějů to ráj!
Lidstvo samo vyléčí se
pouštěním si žilou.
Zapomene přestat.

Jednou budou naše zbraně
konečně už zbytečné.
Jednou bude den, kdy se na
světe nevystřelí.
Nebude to díky míru.
Nebude to dobrotou.
Nebude už lidí.
Smrt už dlouho slídí.

Jednou bude ticho.

Rodiče, běžte za potomky svými,
dokud je vítr neodvane pryč.
Běžte vytisknout své staré fotky, dokud
nebude z nich kýč.
Kýč společnosti zhynulé.
Hleďte na ně strnule.
Jednou dějiny budou vymazány.
Psát se budou nové.
Psát se budou bez nás,
budou zcela snové.
Jednou dobro nad zlem zvítězí.
Až zlo nad dobrem zvítězí.
Výhra nelze koupit penězi.
Jednou parte lidské bude novou Biblí.
Biblí, nemající čtenáře
Prázdně plné diáře
lidí, pohlcených neštěstím,
budou nejžádanějším zbožím,
které nikdo nikdy nekoupí.
Jednou přijde den,
kdy nic tu dole nezemře.
Jednou přijde Ježíš zpátky
a připije si na výhru.
Osamělý pastýř ovcí bude rád,
že konečně jsme dohonili osud.

Jednou bude ticho.

Umělci, pište.
Sepište vědění světa.
Aby mohlo být pak jednoduše
stejně rychle ztraceno.
Dejte lidem naději,
ať neví, co je čeká.
Aby mohlo být otázek
znovu mnoho kladeno.

Jednou budou schody
čekat spěchající chodce.
Budou prázdné, pod prach zapadat.
Jednou budou dveře toužit
po otevření.
Do místnosti za nimi však
nevkročí už nikdo.
Jednou budou semafory
udávat směr zbytečně.
Třeba ale zvířata se
dle nich budou řídit.
Jednou budou kožichy se
válet jen tak po zemi.
Zavražděná zvěř pro zahřátí
komunity vymřelé.

Jednou přijde den, kdy
bude nám všem dobře.
Den, kdy všechny
hádky ustanou.
Kdy konec bude
inovací vítanou.

Jednou bude ticho.
Autor Jurco, 26.11.2016
Přečteno 402x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí