Slovenská reč moja

Slovenská reč moja

Piesňami ma matka nadájala.
V objatí jej, srdce pri srdci,
som z jej mliekom slovenskú reč sala.
Prúd je to čistý, živý, horúci.

Rozprávky a prosby Otčenáša,
s krížikom dýchnutym na čelo,
detskú dušu k nebesám povznáša,
tak krásne,až to sladko bolelo.

Rodnou rečou v búrke stromy hučia,
šepotá kvet na lúke z trávy,
v poludní ňou čmel i včela bzučia,
slnko a zem ňou sa pozdraví.

Čistá je jak z pliev scúdene zbožie,
materinská reč moja slovenská.
V nej ma žehná sväté Slovo Božie.
Keď umriem nech hrob mi pobozká.
Autor annav, 08.12.2016
Přečteno 706x
Tipy 6
Poslední tipující: Philogyny1, HarryHH, Fany
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pekné, ale trocha staromódne vyjadrené

09.12.2016 10:39:19 | faraym

Krásnou báseň jsi nám tu napsala. Slovensko mám moc ráda. Ještě jsem ho neprojela celé, ale strašně mi u vás chutná. :oD ST

08.12.2016 13:23:39 | Tichá meluzína

Vlastence a patrioty, .... ty mám rád !!

08.12.2016 13:20:15 | HarryHH

Pěkné vyznání :-)!

08.12.2016 13:12:01 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí