Titanic 21

Titanic 21

Anotace: P.F. 2017 - nedopusťme, abychom se potopili....

Transatlantický parník
se potácí na vlnách doby
na cestě odnikud nikam
pasažéři na horních palubách
i v podpalubí křepčí a pijí
na oslavu nové budoucnosti
koráb se houpá
nahoru, dolů
na vrchol - do propasti
živly i Bohem prokletá
loď Bludného Holanďana
plná přízraků a koster
se žene slepě vpřed
a nikdo netuší,
že v dáli číhá bariéra z ledu -
opilý kapitán sedí na stěžni pochyb
o smyslu plavby a života
a kormidelník se směje,
než jej i kolo osudu
pohltí náraz a mlha
věčného zatracení
Autor Dolma, 27.12.2016
Přečteno 419x
Tipy 6
Poslední tipující: Tafi, vodnař, NezNámý, Malá mořská víla
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hledíme za obzor však v duši máme vzdor návratu

05.01.2017 16:23:37 | vodnař

pekné, presne vystihnutý dnešný svet. Často ľudia nevedia kam a za čím vlastne plávajú

31.12.2016 09:41:11 | faraym

ST Dolmo

27.12.2016 20:28:21 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí