Samizdat

Samizdat

Anotace: Změna je život, ale podobnost je stálá.

Samizdat

země padesátkrát kolem slunce
vedla svoji cestu
pořád vládne zlata unce
obleč si žlutou vestu

z příkazů a nařízení
postavíš si domek
mramorové vězení
svobody úlomek

nepovíš názor slovem
ani svojí myšlenkou
v lávě kámen ostrovem
s lahví, nejen sklenkou

nevidíme, neslyšíme
kam nás táhne lokomotiva
nevíme, kam míříme
hlavně, že máme kladiva

domeček i se zahrádkou
krásný západ slunce
krmíme se šťastnou pohádkou
svatbu naší dcerunce

křičel bych žalem do světa
o lámající se osnově
žel vyšší mysli veta
slovem jenom snově
Autor Mrtvola, 18.01.2017
Přečteno 344x
Tipy 1
Poslední tipující: pan Tichý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí