Ponor do seba

Ponor do seba

PONOR DO SEBA

Ponor do seba.
Pri povrchu.
Pre strach?
Pre pýchu?
Oporný bod?
Jediný schod-teplo dychu
medzi smrťou a životom.

Mám vkĺznuť do hĺbok,
seba hľadať v tichu
za života plotom.

Keď sa nájdem v kale,v bahne
čo urobím potom?



UŽ ZASE

Brieždi sa. Svitá.
Noc deň odomyká.
Padám do potrieb tela.
Telo - sebacela
má potrieb veľa.

Tisícky dní to isté žiada.
Vábna i hrozná je jeho vláda.
Tisícky dní života,
do neistoty blikotá.

I keď sa denne zánik doňho vkráda
v človeku zreje nádej.
Život bude na krosnách
tkať dni ďalej.
Autor annav, 24.01.2017
Přečteno 649x
Tipy 3
Poslední tipující: JSJ, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milá annav, krásně napsané, s citem podané a na nic, co není nehrané...
Přikládám si Tě k oblíbencům

26.01.2017 10:21:44 | JSJ

ďakujem veľmi pekne

26.01.2017 15:21:06 | annav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí