Já jsem

Já jsem

Anotace: Do třetice všeho ... (doplňte dle svého uvážení)

Kolikrát tohle spojení za den vyslovíme?

A kolikrát si ho uvědomíme?

Víme, co světu sdělujeme

pokaždé, když ho užijeme?

 

JÁ a JSEM,

dvě slůvka s mocnou silou,  

tak známě neznámá.

Jakýpak význam každé z nich má?

 

JÁ to je osobnost, identita,

vědomí sebe sama.  

A už tu máme háček.

Ty víš, kdo jsi?

Odpověz bez vytáček!

 

Kdo potom k vesmíru mluví?

Já nebo skrze mne někdo druhý?

 

JSEM to je existence, žití,

vědomí vlastního bytí.

I tady je nejasnost veliká.

Kdy život vzniká a kdy zaniká?

Pak je tu ještě další potíž.

Mnohdy, když někdo říká: „Jsem“,

nebývá vskutku přítomen.

 

Klidně se potom může stát,

že v nestřežené chvíli,

cizí JÁ životem zkusí zamíchat.

JÁ JSEM dokáže štěstí navodit,

stejně tak krutě ublížit.

Co k němu připojíme,

vesmír má chuť nám vyplnit.

 

Teď, když už to víme, budem snad

se slovy JÁ JSEM lépe nakládat.

 

 

Autor dakva, 01.02.2017
Přečteno 311x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle by mohlo by vypadat nedůležitě, ale JE to ZATRACENĚ důležité, zastavit se na chvíli, uvědomit si sebe sama... JÁ JSEM... BRAVO!!! ST. :-))

02.02.2017 07:31:23 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí