Moja rodná 2.

Moja rodná 2.

Dôverne skrytá v tieni stromov
v augustovom popoludní.
V ústrety mi máva červeň krovov.
Volajú ma:
Zostaň, pobudni.

Postoj na rázcestí jednej z ciest.
Vo svoj zrak ma vezmi celučkú.
Vraciaš sa z mnohých sveta miest.
Šťastie hľadáš?
Bludičku.

Na mnohých stranách sveta bol si.
Pasuješ sa so žitím.
Dnes si vrátil nahý, bosý...
Nepýtam sa, čo si, kto si,
Si mojim synom ľúbeným.

Nezabudol si na pasienky,
na detské hry z jara,
púpavy a prvosienky,
na rozprávky, bájky a sny,
z najkrajšieho snára.

Nezabudol si na lúku,
potok, šepot jelší,
na šípkový krík v rozpuku,
na hať riečky v dolnom toku,
na chodník v máji belší.

Nezabudol si z veže zvon.
Dodnes v tebe hlaholí.
To on ťa volá domov,
do tepla červených krovov.
Silne, mocne, až to bolí.

Kolíska rodná ťa čaká
obnovená a ustatá.
Poď teda v plnej dôvere.
Podíď bližšie k tomu domu,
čo je skrytý v tieni stromu,
ticho zaklop na dvere.


Anna Vodičková
Autor annav, 23.02.2017
Přečteno 409x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, ZILA78, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí