Dva kříže

Dva kříže

Anotace: Vzpomínka na vánoce 2016

Poselství očního nervu

došlo do krajiny srdeční

Zvýšený tlak rozzářil mou duši

Přichází období sváteční

Přichází s ním něco, co ho ruší

 

Napětí nevhodných dárků

Napětí letošních chvil na památku

Napětí mezi láskou a přetvářkou

Napětí mezi pravdou a lhářkou

Napětí mezi mírem a válkou

Napětí je výraz pro Vánoční pohodu

Napětí je touha po jejím odchodu

 

Však jinde ve vší skromnosti a pokoře

Tam kde se nezavírají dveře

Potichoučku

do každé světničky a pokojíčku

přichází nejdříve vůně Vánoc

pak Dlouhá noc

a na konci vstupuje překvapení

které nám životy mění

 

Je to zhmotnělý sen

a vchází skromně jak nový den

Malý Ježíš dostal zlato, myrtu a pryskyřici

Zdraví, moudrost a vládu nad životem

 

Děti chtějí lyže, kolo, počítač, mobil, ...

Kde je kouzlo oněch chvil

Aby člověk pochopil

že cestu k darům malému Ježíšku

má každý z nás v sobě človíčku

na ní žádná adventní svíčka nezhasne

na ní je každý den štědrý... co není na tom jasné

 

Vidím dva kříže

Lidské potíže

Nevědomost a duchovní bídu

Někdo natáhl mezi lidi průhlednou slídu

 

 

 

Autor VEDz RVAHEs, 07.03.2017
Přečteno 384x
Tipy 4
Poslední tipující: bogen, Iva Husárková, Cappp
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji. Já pro jistotu už si dělám radost celý rok, různými dárky. A o vánocích jen koukám, mile překvapen, jak blízko je vše co miluji. Co a kdo všechno mě miluje. Samota nespočívá v tom, že je člověk sám. Samota spočívá v tom, že člověk opustí sám sebe.

15.03.2017 06:15:02 | VEDz RVAHEs

To napětí bylo tyto vánoce opravdu vysoké.
A poprvé v životě koupil jsem dárek sám sobě.
Ještě že tak...

07.03.2017 22:34:39 | Cappp

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí