Straty, Verše o plači

Straty, Verše o plači

STRATY

Čo všetko som už stratil?
Ešte stále strácam.
Mnoho som zaplatil
ďalej mnoho splácam.

Poznám svoj istý cieľ,
nemennú istotu.
Zo seba platím daň
deň čo deň životu.

Zaplatil som veľa.
I úrok bol veliký.
Mladosť v časev stlela
jak v oni uhlíky.

Ony ešte hrejú,
však ubúda im síl.
Chabú iskru vznetu
už popol uhasil.

Predo mnou suchá pláň.
Vyhorená, pustá.
K očiam si kladiem dlaň
i na trasúce sa ústa.

Slzy stieram zhusta.
------------------------------------
Niet väčšieho trápenia na zemi
ako keď je človek zo seba znavený.



VERŠE O PLAČI

Mraky plačú dážď,
stromy rannú rosu,
steblá trávy zas
keď ľahnú pod kosu.
Vietor plače, kvíli
v spevoch Meluzíny.

Ľúbosť plače srdcom,
smútok v cite vrúcnom,
bolesť s nemohúcnom,
radosť plače krásnom,
slove v slove vzácnom...

Život - čas,
plače v nás.


Anna Vodičková
Autor annav, 04.05.2017
Přečteno 469x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí