Vyššie, Života tok

Vyššie, Života tok

VYŠŠIE

Vyššie, vyššie k vrcholu.
Nepozerať sa dolu,
zostať na vrchole stáť.

Že je vrchol zrázny
pod ním priestor prázdny
čo na tom?

Kto mnoho chce
mal by mnoho dať
inak si je katom.


ŽIVOTA TOK

Života tok.
Stavia hať, plot, hrádzu.

Mnohí si utrú pot.
Mnohí sotva vládzu
vyťukať číslo, kód.
Príď!...

Stojím pod oblokom.
Spŕchnutý ako strom
nad kalným potokom.

Seba mi požičaj
pomáhaj, silu daj
s nažitým batohom.

Čo robiť so mnou, s ním, s nimi
so stromami v koreňoch nahnitými?


Anna Vodičková
Autor annav, 06.07.2017
Přečteno 574x
Tipy 1
Poslední tipující: Ruda Štola
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí