Kto som ja, Úbohý človek

Kto som ja, Úbohý človek

KTO SOM JA


Niet človeka na zemi
čo by v prúde žitia, diania
nevložil hlavu do dlaní
v trápnom seba zadumaní.

Kto som?
Viem, telu osol.
JA - Kto je?
Moje JA.
Moje!

Čítam v Biblii - Knihe kníh.
JA - som BOHA DYCH.


ÚBOHÝ ČLOVEK

Aký je človek úbohý!
I keď plní ťažké úlohy,
ciele, méty
a dotkol sa oblohy.

Často si udrie nos.
Nedíva sa pod nohy.
Potkýna sa o svoje smeti.

Žije na zemi
i lieta jak albatros.



Anna Vodičková
Autor annav, 18.07.2017
Přečteno 521x
Tipy 2
Poslední tipující: JSJ, Ruda Štola
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí