naléhavost

naléhavost

Anotace: jsi jedinečnou ... milující ... a milovanou ... bytostí

nemohu být soucitná
točíš se stále kolem sebe
nechceš vystoupit z té centrifugy
ač sama vidíš že ta jízda
nedává smysl

držíš se setrvačnosti
ač dávno tušíš že nevede nikam
chceš si jen hrát
ale při každém procitnutí vnímáš
tupou bolest

vnímáš druhé protože sama
jdeš stejnou cestou
ale můžeš nabídnout víc

jen sebrat odvahu a věřit
ještě nepoznanému
ale již v náznacích tobě
zjevenému

nejsi obětí
ale jedinečnou milující
a milovanou bytostí

jen vztáhni ruku a neboj se
uchopit ten třpyt
třpyt prázdna
který tě zve svou novostí

věříš stále minulosti
ač dobře víš
kam tato víra vede
do záhuby

bojíš se sebemenšího rozhodnutí

ale přijde smrt
a ty si řekneš
promarnil jsem
možnosti

které mi skýtal život

připusť si naléhavost smrti
aby mohla vstoupit
naléhavost
života

smrt není hrou
ale pravdivou
skutečností

která nemusí být
a ani není
slovem posledním
Autor zdenka, 20.07.2017
Přečteno 381x
Tipy 13
Poslední tipující: Jort, Amonasr, Ruda Štola, bogen, Básník Karel, Frr, Philogyny1, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

že tichá árie smrti podmaluje celý život-to nevadí, když je vždycky ta naléhavá života někde v nás po ruce***nejkrásnější jsou právě dvojzpěvy naléhavosti našich dní i nocí***ST* :-D*

20.07.2017 12:49:06 | Frr

svatá pravda, zdenko

20.07.2017 11:50:14 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí