Lavina

Lavina

Anotace: Proč člověk "leze" pořád do lavin

Za mými zády

se lavina valí

Kolem mě se vše kutálí

však mé tělo otálí

 

Tak to bychom měli

říkám si já veselý a smělý

ve svém pohledu

co ještě dovedu

 

Hory vytahat za uši

vždyť láska jim víc sluší

Zkrátit cestu vodám

a vyjít vstříc všem potopám

utonulého vědomí

že se nikdo nikdy nedoví

že člověk sám sobě je škůdcem

vždy veden

sveden nějakým vůdcem

 

Však

Život je tady

krásný a bez vady

Život je tam

kam rád chodívám

Život do života

si nosím sebou

Mám roli pilota

a hvězdy mě vedou

 

Jsem uchvácen nádherou

Dva životy najednou

v sobě se množí

Jeden druhému slouží

 

Tak jak to bylo s tou lavinou

a její obětí nevinnou

 

Ve vesmíru

co má pominout to pomine

Na zemi

co má zahynout to zahyne

 

 

Autor VEDz RVAHEs, 23.07.2017
Přečteno 354x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, piťura, Amonasr, Philogyny1, Jin&Jang, Básník Karel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky. To byl cíl.

26.07.2017 08:14:19 | VEDz RVAHEs

To je krásně napsané. Abych pravdu řekl tak si připadám jako převálcován lavinou. Nikoliv psychicky ale fyzicky

23.07.2017 08:13:09 | Básník Karel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí