Ľudská myseľ 1.

Ľudská myseľ 1.

Anotace: Myseľ detí, Myseľ násťročných, Myseľ dospelých, Myseľ starých

Sbírka: Kto je človek - básne pre náročných

MYSEĽ DETÍ

Záhrada raja. Všade samý kvet.
Strom Poznania - Dobra, Zla.
Nikde ho nevidieť.
Slnko stále svieti v nevinný svet detí.


MYSEĽ ...NÁSŤROČNÝCH

Záhrada raja ohradená plotom.
Keď sa plot prekročí, čo sa stane potom?

Strom Poznania raší voňavé okvetie.
Vietor túžob, zmyslov ho ešte nezmetie.

Dotyk duše s láskou, vzdychy, bolestný ston.
Pre Neho plače Ona, pre Ňu plače On.

Prvý plač ľúbosti - najkrajší života tón.


MYSEĽ DOSPELÝCH

Doďaleka pole.
Zúrodnené, holé?
Nedozierny života lán
otvorený dokorán
do hviezd siahajúci plán.
Sila mysle, tela kypí
v tvorivom všemocnom vlnobití
vôle, chcenia, v ľudskom bytí.
Láva lásky čo v krvi iskrí
si život sama zaistí
zrodom nového človeka.

Z mysle dospelých, vyspelých ľudí
sila Boha vyteká.


MYSEĽ STARÝCH

Čas tiká minúty.
Život je minutý.
Tik - tak všelijak.
Kedysi rýchlik - vlak.
Teraz využitý vrak
odstavený v depe, v stanici.
Všetky plače života
im tečú po srdci.


Anna Vodičková
Autor annav, 25.07.2017
Přečteno 463x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí