Čo žije v človeku - Človek rozpráva

Čo žije v človeku - Človek rozpráva

Anotace: Aký je človek tajuplný

Sbírka: Kto je človek - básne pre náročných

ČO ŽIJE V ČLOVEKU


Dá sa chytiť do rúk ľudskej mysle hnutie?
Je možné chytiť cit,v láske pobudnutie?
Pohladkať slnka lúč,
od srdca k srdcu kľúč
pevne stisnuť v dlani?
Dá sa dotknúť života v rôznorodom diani?

Dá sa chytiť špatnosť,
dá sa chytiť krása?

Čo žije v človeku vnímanim chytiť dá sa.


ČLOVEK ROZPRÁVA


Človek rozpráva.
Telo,oči napráva,
gestikuluje rukami,
hovorí mimikou tváre.

Ničím nevypovie
čo sa v ňom deje práve,
ako myslí,čo má v srdci, hlave
i keby ako chcel.

To, čo hovorí je Pravé?
Nezdá sa byť Veľké malé?
myšlienky nestále stale menia smer.

Aké sú, také sú.
také ich,človek, ber.


Anna Vodičková
Autor annav, 27.07.2017
Přečteno 560x
Tipy 3
Poslední tipující: Matěj Jiřinský, bogen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí