Ľudská myseľ 2-3.

Ľudská myseľ 2-3.

ĽUDSKÁ MYSEĽ 2.

Jeden má malý dvor.
Oplotený - svoj.
Druhý má väčší
v plote otvor von.
Tretí nemá plot.
Oknom hľadí v jeden bod.

Mnohých ako kŕdeľ vtáčí
myseľ po priestoroch vláči
jak húf koní nespútaných.
Narazia do hviezd?
Zaprú sa do nich.

Mnohí mysľou vlastnia
zem i nebo.
Jedia Chlieb Boha
a žijú z Neho.


ĽUDSKÁ MYSEĽ 3.

Ľudská myseľ lieta - má krídla.
Prekoná prekážky, osídla.
Dynamická sila poháňaná sebou.
V neustálom pnutí, hnutí energiou.
V neznámom neznáme
hľadá Poznanie a objavuje seba.

Nevie, že je Bohom
a hľadané Poznanie kúskom neba.


Anna Vodičková
Autor annav, 29.07.2017
Přečteno 473x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí